søndag 6. april 2008

10 Grunner for å høre på metal

- Du kan finne musikk selv som du liker, istedenfor å høre på alt musikkbransjen kaster i trynet på deg.

- Du lærer å sette pris på growling, soloer, heavy gitarspilling, imponerende tromming og følelsesladde sanger og tekster.

- Du åpner opp for en helt ny dimensjon fyllt med sjangre innenfor metal, der du er garantert til å finne noen du liker. Death metal, folk metal, nu metal, metalcore, thrash metal, power metal ... and the list goes on med hundrevis av sub-sjangre!

- Konserter vil ta en helt ny vendig, hvor stemningen er til å ta og føle på, og hvor lykkeruset vil vare i flere dager senere.

- Du vil gjerne bli inspirert til å spille et instrument. (De fleste jeg kjenner som hører på metal, spiller et instrument!)

- "Metalheads" er veldig lojale. Selv om alle musikksjangrene selger mindre for tiden, er metal en av sjangrene som ikke har gått ned like dramatisk som f.eks pop. Du ser også gjerne at flere metalheads kjøper band t-skjorter enn rap-fans.

- Det er ikke sånn i metal at man liker alt det er av det. Man får en variert smak, og kan elske death metal, men hate power metal.

- Man lærer at det ikke er bare å "brøle inn i mikrofonen over en bråkete gitar". Det er lett å høre forskjell på bra og dårlig growling. Det er også forskjellige måter å gjøre det på. Om du fortsatt ikke er overbevist: hør først på et par Opeth sanger, og så på Hatebreed. Hatebreed er ikke metal, men hardcore. Opeth er metal. Hvem har den mest talentfulle brølingen?

- Det er noe av den mest følelsesladde musikken du kommer over. Hør på Dark Tranquillity og Yesterday's Rising f.eks. Metal er musikk med sjel.

- Growling er noen ganger noe man må venne seg til, men når du begynner å like det, er det virkelig fantastisk. Likte du smaken av øl, vin eller kaffe første gangen du smakte det? Kanskje du syntest at det var rart at de voksne likte det?

2 kommentarer:

Jannekake sa...

Oh, fin liste og gode forklaringer. :) Ellers fin blogg :D

Oda Louise S. Haukaas sa...

Tusen takk :)